Allergi

Sliter hunden din med allergi?

 550667_10150990696770851_2037856558_n

Nå nærmer pollensessongen seg med stormskritt og flere studier viser at forebyggende behandling mot pollenallergi bør starte ca 8 uker før plagene starter.

Erfaring og studier viser at akupunktur og homeopati kan virke både forebyggende og behandlende ved allergiske plager.

Jeg har stadig flere og flere pasienter som kommer med hunder som sliter med allergi. Dette kan utarte seg på forskjellige måter, blant annet som gjentatte øreinfeksjoner, kløe på hud og poter, utslett, rød og irritert hud, tap av pels o.l.

Her er det hjelp å få, og hvor tidligere vi starter behandlingen jo raskere starter lindringen.

Akupunktur og homeopati er ansett som trygge behandlingsformer uten bivirkninger og effektiv i kampen mot allergiske plager.

Riktig behandling og ikke minst riktig kosthold er utrolig viktig for å kunne gjenopprette og opprettholde en balanse i kroppen og dermed lindre plagene.

 405140_423570224334415_497582666_n

Hva kan du gjøre for å hjelpe hunden din med allergi:

 • Oppsøke hjelp så tidlig som mulig
 • Bytte til mer naturlig foring, min erfaring er at hunder med allergi fungerer best på råforing. Allergi skaper ofte en hete i kroppen som vi også ser i hudens rødhet og kløe, denne heten blir verre når vi fôrer med mat som er varmebehandlet, rå mat derimot er kjølende og naturlig for kjøttetere.Hvis du vet hva hunden din er allergisk mot så prøv å unngå dette så mye som mulig
  • Et godt valg her kan være for eksempel Vom og Hundemat sin frossen mat, her er det flere varianter å velge mellom og de er ferdig vitaminiserte, noe som gjør foringen enkel å gjennomføre.
  • Les mer om vom og hundemat her: http://www.vomoghundemat.no/produkter/ernaering
 • Har den grassallergi kan det for eksempel hjelpe å smøre potene med en beskyttende potevoks før du går tur på gress.Det fins flere gode urteprodukter på markedet som lindrer allergiske plager, jeg kan anbefale blant annet allergy-x.
  • Grasspollen er ofte på topp fra midten av juni.
 • Ved røde og irriterte øyne kan det lindre godt med Euphrasia øyedråper(pollendråper)
 • Alle allergiske dyr bør ha en Aloe Vera plante tilgjengelig: gelen inni bladene er meget kløestillende og kjølende. Ved å splitte et blad og gni på gelen så lindres utslett, hoven og irritert hud, og ikke minst å demper det kløen.
 • Mange allergiske hunder reagerer også på å spise røkte tyggebein og godbiter, gi kun rene, naturlige godbiter og for.
 • Hva ligger hunden din på?
  • Hunder med allergi for husstøvmidd eller lagermidd, plages ofte mer når de ligger på tepper, sengen eller sofaen. her kan man lindre mye med å investere i skinn eller skysenger eller trekk. et annet godt alternativ er Øko Hamp senger fra Harry Barker
  • Les mer om Harry Barker sengen her: http://dittdyrshelse.no/okovennlige-hamp-hundesenger/

jazz på harry barker pute

Her koser jazz seg på sin Harry Barker Øko hampseng 🙂

Ta kontakt så hjelper jeg gjerne din hund

Ønsker alle en herlig vår og sommer 🙂

 

Litt forskning på behandling av allergi med akupunktur og homeopati:

I et studie hvor de fulgte 31 hunder med stadige øreinfekjsoner over et år. de delte hundene inn i to grupper hvor begge gruppene fikk akupunktur. dene enen gruppen ble behandlet med ikke eksisterende punkter og en gruppe fikk virkelig akupunktur. de fikk kun fire akupunkturbehadlinger. Det var en hund i hver gruppe som hoppet av studiet. 93% i gruppen som fikk fiksjonelle akupunkturpunkter fikk tilbakefall sammenliknet med bare 50% i gruppen som fikk ordentlig akupunktur. konklusjonene på studet ble at akupunktur viser seg å være effektivt for å forebygge for tilbakefall av ørebetennelser hos hund.

http://aim.bmj.com/content/29/1/21.abstract

I en annen stuide ble 20 hunder med i et studie for allergisk dermatitt, hvor de så veldig gode resultater av homeopatisk behandling

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19305007 

Share This