Ull er Gull, også for firbeinte

Nå har vi tatt inn ulldekken fra Canelana og jeg elsker de allerede.

Fantastisk fine dekken med rent ullfor – da holder hunden din seg varm i all slags ruskevær.

canelana thermo

Sol har testet den i vinterferien, og hun er en frysehund. Det går fint så lenge hun er i bevegelse, men så fort vi stopper opp så fryser hun. Hun er heller ikke så glad i å ha på seg dekken – så en perfekt testhund 🙂

Vi har vært på tur stort sett hver dag i vinterferien, og hun har ikke frøset i det hele tatt, for første gang har hun ikke sittet på fanget mens vi spiser, men løpt rundt og kost seg. Og når man kjenner innunder dekkenet er det behagelig varmt der. OG det er et kompliment til produsenten når min Sol liker å ha det på. Nå blir det mange fine vinterturer i årene fremover 🙂

 

 

Sol ulldekken 2

 

Litt om merionoull, hentet fra Canelanas hjemmeside:

Merino er en egen rase sau. Det finnes flere varianter av rasen, men felles for dem alle er at rasen er utviklet for ullproduksjon. Produktene våre er sertifisert ”Human Friendly” og ”Safe for children”. Merinoull er kjent som den fineste og mykeste ullen.
Merinoull isolerer og puster. Det vil si at den raskt tilpasser seg endrede temperaturforhold. Den luftige strukturen gjør at ullen isolerer både mot kulde og varme, og sørger for jevn kroppstemperatur. Våre produkter er laget av merino ullfleece, eller strikket merinoull hvor ullfibrene er festet til et tekstil. Dette gir en rekke fordeler ved at ullmaterialet enkelt kan brukes til en rekke produkter og klesplagg, og de beholder form og fasong gjennom bruk og vask.

Merinoull er et naturlig materiale, derfor er ikke ullfibrene like lange. Selv om fibrene kuttes til ønsket lengde etter at man har laget ullfleece, vil enkelte av hårene være for korte til at de har fått feste i tekstilen og ligge løse på ullplagget. De fjernes enklest ved å vaske produktet. Merinoull er lett å holde ren.

Ull er ikke statisk og tiltrekker seg derfor ikke støvpartikler.

Videre har ull egenskaper som gjør at smuss ikke så lett trenger inn i materialet. Ull blir rent ved bare 30°C.

Canelana produtkene er garatert mulesting frie.

We declare that our production bases only on natural woollen knitwear materials we purchase from suppliers that guarantee that the wool used in production comes from humanitarian sheep breed. We possess all the required certificates. Doing so we assure our clients that they buy products made of so-called “MULESING FREE” wool.

 

Merinoullens egenskaper:
Naturlig
Merinoull er et naturlig materiale laget av kombinasjonen sollys, vann og gress.
Spenstig
Merinoull består av elastiske elementer som gjør at den ”spretter tilbake” når man fjerne belastningen.
Fuktabsorberende
Molekylene som ullfibrene består av er elektrisk ladede slik at de tiltrekker seg vannmolekylene. Dette gir en unik transport av fuktighet som etterlater huden tørr og varm. Et materiale som polyester fleece har ingen slik elektrisk lading, noe som gjør at vanndråpene blir liggende utenpå materialet og i kontakt med huden.
Pustende
Merinoull puster. Det vil si at den raskt tilpasser seg endrede temperaturforhold. Samtidig er Merinoull isolerende og varmt.
Lettstelt
Merinoull gir produkter som er enkle å ta vare på. De kan vaskes for hånd eller på ullprogram i maskin ( se vaskeanvisning nedenfor).
Raskt nedbrytbart
Merinoull er et naturmateriale som brytes ned i naturen etter få år. De fleste syntetiske materialer brytes svært langsomt ned.
Alle merino ull produktene våre kan vaskes; maskinvask på ullprogram 30 grader eller håndvask. Bruk MILO eller annet vaskemiddel med nøytral pH verdi. Produktene kan med fordel tørkes liggende flatt. Ikke bruk tørketrommel, og ikke tørk i direkte sollys.

 

sol ulldekken 3

Innside: tykk merinoull, utside: vind-/vanntett og pustende thermoshell.

Farge: Rød/lys grå merinoull eller grå/koksgrå merinoull

Str. XXS-XXL

Ribbestrikk foran i halsen, justérbar brystvidde.
Kile for god passform og stramming bak slik at dekkenet ligger ned over lårene.

Lengde-mål (ikke inkludert det nedbrettbare nakkestykket) – full lengde fra nakke til enden på dekkenet, og til midt på søm bak – vanligvis halerot i parentes:

XL: 85 (73) cm 1 290,00kr
L: 68 (57) cm 1 190,00kr
M: 61 (51) cm 1 090,00kr

S/M er M bredde og halsåpning, men med S rygglengde. 890,00kr
S: 54 (46) cm 890,00kr
XS: 45 (38) cm 790,00kr

XS terrier (med plass til halen) 690,00kr
XXS: 31 cm. 690,00kr

 

M passer til f. eks. whippet
L passer til f.eks. pointer og bordercollie
XL passer til f. eks. dalmatiner, schäfer og riesenschnauzer
Terriermodell med innsving for halen i str. XS. Passer til f.eks. Jack Russel.

Thermoshell stoffet på utsiden er et elastisk stoff som gir god bevegelsesfrihet.

Share This